De meest gestelde vragen over yoga, de lessen en het reserveren

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen over yoga. En alles rondom het reserveren van de yogalessen bij Innerflow Yoga. Lees het rustig door en mocht je daarna toch nog vragen hebben? Neem dan gerust contact op.

Vragen over:

• Beoefenen van yoga

Tegenwoordig vind je vele stijlen en varianten van yoga. Dit zorgt ervoor dat yoga toegankelijk wordt voor veel mensen. Zodat meer mensen kunnen genieten van de rust en balans die yoga geeft. In het algemeen geldt: Hoe meer aangepast en milder de yogalesHoe meer het is voor een specifieke doelgroep. Voorbeelden van deze aangepaste yogastijlen zijn o.a: zwangerschapsyoga, kinderyoga, tieneryoga, stoelyoga, yoga voor mensen met bepaalde problemen of beperking, tot aan yoga voor ouderen.

Bij Innerflow Yoga worden de klassieke stijlen van yoga gegeven. Deze lessen zijn voor volwassenen die in een goede, fitte en gezonde conditie zijn.

Bij Innerflow Yoga worden de klassieke stijlen van yoga gegeven. In het algemeen geldt, hoe actiever de yogales hoe meer voorop staat dat je in een goede, fitte en gezonde conditie moet zijn. Hieronder vind je de contra-indicaties van yoga en wanneer het wordt afgeraden om yoga te beoefenen:

 • Hart- en Vaatziekten
 • Bot-, Spier- en Gewrichtsproblemen
 • Musculoskeletale aandoeningen
 • Ziekten en afwijkingen aan het Bloeddruk
 • Andere ziekten

Het is belangrijk om tijdens de lessen respectvol met je lichaam om te gaan en goed naar je eigen lichaam te luisteren. Sla een yogahouding of oefening over als deze niet geschikt is voor jou. Hieronder vind je tips om yoga op een veilige manier te beoefenen:

 • Consulteer een arts voordat je met lessen begint als je er niet zeker van bent dat je helemaal gezond bent.
 • Als je een blessure hebt, of een ander lichamelijk ongemak, meldt dit dan altijd aan de docente. En houd hier ook zelf rekening mee tijdens de les.
 • Luister goed naar de signalen van je lichaam en handel hier zorgvuldig naar.
 • Luister goed naar de instructies van de betreffende docent en volg deze binnen jouw mogelijkheden op.
 • Voer geen oefeningen uit die pijnlijk voor je zijn.
 • Bij twijfel, sla de yogahouding / yoga oefening over.
 • Voer oefeningen voor maximaal 90% van je kunnen uit. Zoek de grens op, maar ga er nooit overheen.
 • Stel vragen wanneer je een oefening niet begrijpt.
 • Voer tijdens de menstruatie geen omgekeerde houdingen uit.
 • Wanneer je zwanger bent, stap je over naar zwangerschapsyoga.

Yoga heeft een positief effect voor je lichaam en geest. Door yoga te beoefenen wordt je meer bewust van je lichaam en welzijn. Ook ontstaat er meer flexibiliteit (zowel in je lichaam, als ook mentaal). Deze groei in flexibiliteit en groei in je bewustzijn is een opbouwend proces. Waardoor je op den duur meer keuzes vanuit je jezelf (je bewustzijn of je hart) gaat maken. Zo kan je oude patronen die je stress geven (of die jou niet meer dienen) loslaten. En meer vrijheid toelaten door jouw eigen bewuste keuzes die je maakt. Deze groei ga je ervaren met een wekelijkse toewijding en beoefening. Zodoende ervaar je dat yoga niet alleen gezond is voor je lichaam. Maar dat het je ook handvatten geeft om bij jezelf, in jouw balans en in je eigen kracht te blijven. Je beweegt dan lichter door het leven en je ervaart meer flow.

Wanneer je sporadisch een yogales volgt zal je deze bijzondere effecten niet zo duidelijk ervaren. Je start dan na een aantal weken steeds weer opnieuw bij het begin. Je yogales geeft dan wel een kleine adempauze tussendoor.

De wekelijkse toewijding vraagt dat je bewust jouw welzijn en balans voorop stelt. En dat je jezelf dit moment van rust en aandacht gunt vanuit liefde. Zo ga je niet alleen jezelf gelukkiger voelen, ook heeft jouw geluk een mooi effect op de mensen in je omgeving. Anders gezegd hoe meer geluk in de wereld hoe beter dat uiteindelijk is voor iedereen.

• Proefles

 1. Schrijf je in bij Innerflow Yoga via Momo Yoga (Zie: Reserveer je les)
 2. Koop een proefles
 3. Reserveer de yogales die je wilt volgen in de agenda van Momo Yoga

Mocht je hier vragen over hebben stuur een Whatsapp (Zie: Contact). Dan ontvang je een uitgebreide uitleg van deze drie stappen.

• Yoga Abonnementen

Bij een yoga abonnement wordt maandelijks het bedrag via Sepa Incasso afgeschreven van je bankrekening. Je kan het yoga abonnement eenvoudig aanzetten via de reserveringsagenda.

Het fijnste voordeel is dat je geen omkijken meer hebt naar het aankopen van losse leskaarten. Je kan iedere week meedoen met jouw favoriete yogales en de betaling wordt automatisch voor je geregeld. Een ander fijn voordeel is dat je met het abonnement jouw yogales kan volgen tegen het meest voordelige tarief. Daarbij krijg je ook toegang tot de ontspannen meditaties voor thuis én korting op de Innerflow Yoga Workshops.

Er zijn twee soorten yoga abonnementen: 1 yogales per week of 2 yogalessen per week. Dit is op basis van 46 lesweken per jaar.

Wanneer je een abonnement afsluit loopt het abonnement voor minimaal drie maanden. Tijdens deze eerste drie maanden kan het yoga abonnement niet worden opgezegd. Dit heeft te maken met de zeer gunstige lestarieven van de yoga abonnementen.

Het opzegtermijn van de yoga abonnementen is één maand.

Je kan het yoga abonnement alleen schriftelijk per email opzeggen. Nadat je jouw opzegging per email aan info@innerflowyoga.nl hebt gestuurd. Wordt de automatische incasso stop gezet en je abonnement in Momoyoga beëindigd.

Bij beëindiging controleert Innerflow Yoga het aantal yogalessen die zijn gereserveerd overeenkomt met het tijdvak dat het abonnement heeft gelopen. Wanneer een deelnemer meer yogalessen heeft gereserveerd dan behorende bij het abonnement dan wordt dit door de deelnemer vereffend via een éénmalige losse betaling.
Wanneer een deelnemer te weinig yogalessen heeft gereserveerd vindt er geen restitutie plaats op de maandelijks doorlopende betaling van het abonnement.

Alleen in extreme situaties die als gevolg hebben dat je meerdere maanden niet mee mag doen met de yogalessen. Een yoga abonnement kan niet met terugwerkende kracht worden gepauzeerd. Meld dit dus daarom op tijd aan Innerflow Yoga en maak samen met yogadocente Elke afspraken over je terugkomst.

• Yoga Leskaarten

De leskaarten werken als een tijdelijk abonnement. Een leskaart geeft je een aantal yogalessen en een tijdvak waarin je toegang hebt tot de studio. Binnen het tijdvak van de leskaart ben je vrij om je eigen planning te maken. Je mag variëren in de tijdstippen en de yogastijlen. De leskaarten zijn bedoeld voor deelnemers die wekelijks meedoen met de yogalessen. Wanneer het je niet lukt om wekelijks mee te doen met de yogalessen kan je één losse les kopen.

Wanneer je een leskaart neemt, is het de bedoeling dat je wekelijks meedoet met de yogalessen. Maar omdat je misschien wel een keertje op vakantie gaat, ziek kan worden of een kleine blessure op kan lopen. Zit er daarom voor deze situaties bij voorbaat extra tijd toegevoegd aan alle leskaarten. TIP: Bewaar deze extra tijd als extra ruimte voor dit soort onvoorziene situaties.

Naam Aantal lessen Tijdvak toegang Extra tijd
Stay in your Flow 5 7 weken 2 weken
Own your Flow 10 3 maanden 3 weken
Live your Flow 15 19 weken 4 weken
Be your Flow 20 6 maanden 6 weken
Be your Flow
2 x per week
20 3 maanden 3 weken

Wanneer een yogales niet door kan gaan i.v.m. een vakantieperiode, feestdag of de afwezigheid van de docente. Wanneer het tijdvak van je leskaart afloopt mag je hierover contact opnemen met Elke. Zij zal handmatig de extra tijd toevoegen als er in het tijdvak van je leskaart yogalessen waren uitgevallen.

Nee, in principe hoef je geen yogalessen kwijt te raken. Want als er yogalessen blijven staan op een verlopen leskaart. Dan mag je deze lessen meenemen naar je nieuwe leskaart. Zodra je een nieuwe leskaart hebt gekocht mag je contact opnemen met Elke. Zij zal handmatig de overgebleven lessen van je oude leskaart in je nieuwe leskaart plaatsen.

Let op: Bij no-shows en te late afmeldingen wordt je reservering wel van je leskaart ingehouden. Dit kan je voorkomen door je reserveringen zorgvuldig te plannen.

Alleen in extreme situaties die als gevolg hebben dat je meerdere maanden niet mee mag doen met de yogalessen. Een leskaart kan niet met terugwerkende kracht worden gepauzeerd. Meld dit dus daarom op tijd aan Innerflow Yoga en maak samen met yogadocente Elke afspraken over je terugkomst.

• Andere vragen

Er zijn 46 lesweken per jaar. In 2024 zijn er geen lessen in week 1, 23, 30, 31, 43 en 52.

Bij de yoga abonnementen is hier al rekening mee gehouden.

Bij de yoga leskaarten kan de geldigheid van de lessenkaart worden verlengt wanneer er geen yogalessen zijn.

The yoga classes are given in the Dutch language. However, if you can follow the instructions in Dutch, you are very welcome to join.